ДАЧИЋ О МЕСТУ ПРЕМИЈЕРА: Не калкулишем, како одлучи – тако ће бити!

БЕОГРАД – Вршилац дужности премијера и шеф СПС Ивица Дачић поручио је данас да се адреса Александра Вучића променила, али не и њихова сарадња, као и да, што се његове адресе тиче, нема потребе да се мења.

Он је, у изјави новинарима, замолио да се његово име не злоупотребљава у разним комбинацијама, када је реч о новом премијеру.

„Ја сам подржао Вучића, СПС и ЈС не због премијерског места, нити било каквог договора, већ заједничких циљева и даљих политичких планова”, нагласио је Дачић.

Казао је да је веома битно да његов однос са Вучићем буде однос поверења, и да верује да ће председник предложити најбоље могуће решење за премијера.

„Како одлучи тако ће и бити”, подвукао је Дачић.

Истакао је да постоје спекулације да он врши притисак на Вучића преко цркве, и напоменуо да „не одлучују попови, већ Вучић”.

„Када сам рекао да је мој циљ да будем премијер? Премијер је помињао три опције. Шта ако не будем. Нисам никад постављао то питање”, указао је он.

Дачић је подвукао да што пре треба да се изабрене нова влада, а да ће СПС и ЈС сарађивати и да их не интересују никакве комбинације.

Казао је да не жели да неке калкукације наруше стабилност владе и да је стратешки циљ да Србија напредује брзим темпом и великим корацима.

Извор: Танјуг

Loading...