ВИДЕО

БРУТАЛНО: Српски одговор на шиптарску пропаганду! (ВИДЕО)

ПЕРФОРМАНС ИСПРЕД УЛАЗА НА ФЕСТИВАЛ / СКРИНШОТ

БЕОГРАД – Скандалозни шиптарски фестивал „Мирдита-Добар дан“ који се одржава у Београду вређа целокупно српско национално биће и исмева државу Србију.

Фестивал је познат као промотер „независног Косова“ и сам рад фестивала је финансиран као важан државни пројекат од стране „владе независног Косова“, те низа истакнутих западних фондација, невладиних организација, амбасада, итд.

Суштински посматрано, ради се о специфичној врсти тероризма и методу нарушавања уставног поретка кроз медијско-информационо ратовање, а све се спроводи по већ уходаним и препознатљивим матрицама, каналима и платформама познатих западних фондација и тзв. невладиних организација иза којих стоје америчке и друге западне обавештајне службе најмоћнијих земаља евроатлантског блока.

Фестивал су организовале невладине организације Иницијатива младих за људска права и Грађанска иницијатива из Београда и Интегра из Приштине, у партнерству са тамошњим Фондом за отворено друштво. По писању медија, подржали су их Фонд браће Рокфелер, Фондација Чарлс Стјуарт Мот, Амбасада Швајцарске у Приштини, косовско Министарства културе и београдски Дом омладине.

Толеранција оваквих дешавања од стране актуелних српских власти је огромна слабост и фестивали који промовишу независно Косово и спроводе антисрпску пропаганду морају бити строго санкционисани – најстрожије, мишљење је највећег броја грађана Србије и готово стопостотно став који се најчешће може чути у Србији.

Српска рок група „357“ на својој ФБ страници је објавила видео фантастичног перформанса противника овог фестивала испред Дома омладине, али није наведено која организација стоји иза овог протестног перформанса:

Српски сабор Заветници одржао је протестну конференцију испред Дома омладине у Београду поводом отварања фестивала “Мирдита, добар дан” који се одржава у организацији прозападног невладиног сектора, а под покровитељством “Министарства омладине и спорта” тзв. Косова, америчке амбасаде и невладиних организација из Приштине попут фондације “Интегра”.

Ево како је то изгледало и на који начин су Заветници прекинули фестивал:

Извор: Комерсант.рс

02 / 06 / 2017

Loading...


Саопштења, информације и предлоге за сарадњу можете слати на: desk@komersant.rs

Преношење текстова и осталих објављених материјала на другим онлајн издањима је дозвољено само уз писану сагласност редакције.

Сва права задржана. КОМЕРСАНТ ©