ЗАЕВ СЕ ИЗВИНИО ВУЧИЋУ: Очекује се македонски глас у Унеско! (ВИДЕО)

БРИСЕЛ – Нисам имао неки апетит, а све остало је било добро, био је коментар премијера Александра Вучића на синоћни састанак премијера Западног Балкана с Федериком Могерини у Бриселу.

„Сви смо рекли да желимо нормалну сарадњу у региону“, пренео је Вучић новинарима, а упитан да прокоментарише претходне изјаве македонског премијера Зорана Заева, рекао да је јуче у Бриселу „све било коректно“, те да о томе није желео ни да говори, посебно што су сви учесници били врло одређени у томе да желе добру сарадњу у региону.

„То никада није доводило до тензија између две земље“, додао је поводом изјава Заева о њему лично, те оценио да нема право да на евентуалне личне увреде одговара личним увредама или на било који томе сличан начин.

„То од мене нисте никада чули, ја то, просто, не радим“.

Он је казао да су и оно што је јуче речено добри сигнали и да је потребно да у то верујемо.

„Ми смо пријатељски народи и земље и то ћемо остати“, рекао је премијер и поново истакао да то што је неко нешто рекао за њега не може да буде одлучујуће за односе две земље.

За нас је, додао је, важно то што је Заев рекао о гласању о евентуалном чланству Косова и Метохије у Унеску.

„То су важне промене, чекамо и желимо да верујемо у то. Ми смо пријатељски народи и пријатељске земље и тако ће остати“, рекао је Вучић.

Заевово извињење Вучићу

Мандатар и лидер СДСМ-а Зоран Заев изјавио је у Бриселу да се извинио српском премијеру Александру Вучићу, кога је недавно назвао „националистичким вођом који се декларише као лидер у региону“.

„Жалим због несмотрености нас политичара, што се дешава пре, за време или после изборне кампање. То је био тренутак моје непажње“, рекао је Заев и поновио потребу унапређења сарадње Македоније и Србије.

Заев је рекао да се током синоћњег сусрета руковао са српским премијером, те да верује да ће Македонија и Србија, поред рада на јачању европске перспективе целог региона, радити и на унапређењу међусобне сарадње.

МИА је пренела да је Вучић рекао да је „Заев био коректан“, да Србија жели да има добре односе са Македонијом.

„И имаћемо их“, поручио је Вучић.

ИЗЈАВА ЗАЕВА ЗА АЛ ЏАЗИРУ БАЛКАНС:

Извор: Танјуг / Ал Џазира Балканс

Loading...