ВУЛИН: Хрватски медији хоће да нас посвађају са Русијом

БЕОГРАД – Министар за рад Александар Вулин апеловао је на медије у Србији буду врло критични када преносе информације из хрватских медија констатујући да је циљ писања о постојању „С-300“ у Хрватској да се висок углед Русије и добри односи између Русије и Србије умање и наруше.

Према Вулиновим речима, много је оних којима смета позиција Србије по којој смо једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији и која их неће увести.

„То што је писано у хрватским медијима није писано због хрватског, већ због српског јавног мњења. Писано је због потребе да се висок углед Русије у нашем јавном мњењу и добри односи између Русије и Србије умање и наруше“, рекао је Вулин.

Како каже, лаж да „С-300“ постоји у Хрватској била је публикована већ неколико пута током неколико протеклих година и сада се понавља.

„Занимљиво је да се понавља од истих оних медија који сматрају да у овој земљи ништа не ваља, да се у овој земљи краду избори, да треба протестовати против изборне воље грађана…од истих оних медија који сматрају да Александра Вучића треба сменити без избора“, рекао је Вулин.

Министар је позвао све домаће медије да буду врло критични када преносе информације из хрватских медија јер се не пласирају такве информације случајно.

„Не ради се то случајно. Не пласирају се такве информације случајно и молим их да воде рачуна о томе. Много је оних којима смета позиција Србије по којој смо једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији и која их неће увести“, рекао је Вулин.

Према његовим речима, циљ онога што пишу хрватски медији је, „осим да посвађају Србију и Русију и да убеде наше грађане да Русија није наш пријатељ, и да да нас убеде да није Олуја настала због злочинаца и тако што су усташе протеривале Србе већ да је настала тако што су Руси испоручили оружје Хрватској“.

Како каже, то није истина и зато морамо да будемо врло пажљиви када такве ствари преносимо у наше медије.

Извор: Танјуг

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!