ВУЧИЋ: То тако мали Ђокица замишља! – КОМЕРСАНТ

ВУЧИЋ: То тако мали Ђокица замишља!

БЕОГРАД – Није Републичка изборна комисија та која бира председника Републике, изјавио је премијер Александар Вучић и оценио да су „готово смешна“ настојања његових политичких противника да притисцима на Републичку изборну комисију промене исход избора и вољу грађана.

„Не знам одакле им такве идеје. Тако мали Ђокица замишља да је могуће да промени народну вољу одлуком политичара“, приметио је Вучић.

„Онда би се правили избори за РИК, па кога РИК изабере тај је председник. То је смешно“, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара након обиласка касарне „Народни херој мајор Милан Тепић“.

Вучић је додао да су се некада људи борили за поштовање изборне воље, да су излазили на улице да би се борили за чување свог гласа.

„А, политичари данас терају људе на улицу да се боре за њих, а против народне воље. Али, шта да радите. На то треба да навикенте и ништа више од тога“, рекао је Вучић.

Премијер је додао да неки политичари нису спремни да саслушају друге, нити им дозвољавају да износе своје мишљење.

Поред склоности једноумљу, неки опозициони политичари, каже, на друге људе гледају као на људе нижег реда, јер немају скупе јакне, ципеле…

Како је додао, неки нису у стању да прихвате реалност, за разлику од њега, али, приметио је, ко губи има право да се љути.

Вучић је рекао да могу да наставе да кукају сваки дан, а неки медији могу да наставе да и од скупова од по сто људи праве догађај…

„Пустите све то и кажете ‘у реду – морамо да вас држимо као мало воде на длану'“, рекао је Вучић и додао да могу да наставе да протестују докле год хоће, само да не угрожавају права других грађана.

На питање о најави радикализације протеста и докле могу да иду они који протестују, премијер је рекао да је црвена линија протеста – насиље.

Све док не буде насиља, напада на неког или на институције, све је у реду.

„Нека протестују докле год хоће, све док је мирно и не угрожавају права других грађана“, нагласио је Вучић у изјави новинарима.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...