ГЕОПОЛИТИКА

ВИКИЛИКС: ЦИА џихадистима градила тунеле

ЏУЛИЈАН АСАНЖ, ОСНИВАЧ И УРЕДНИК ВИКИЛИКСА / СКРИНШОТ

ЛОНДОН – Викиликс се огласио са тврдњом да циљ бацања „мајке свих бомби“, до сада највеће која је бачена на територију Афганистана, јесу заправо тунели које је за муџахедине изградила ЦИА.

„Ти тунели које је Америка бомбардовала у Афганистану? Они су изграђени од стране ЦИА.“ – објавио је Викиликс на Твитеру.

У истом твиту је пастеован линк текста Њујорк Тајмса из 2005. године под насловом „Изгубљен у Тора Бори“ који се бави Бин Ладеном и његовим везама са ЦИА. Пећине Тора Бора су пећине у којима се, према тврдњама америчких обавештајних служби, сакривао Осама Бин Ладен, а који је касније, како је то саопштено од стране америчке администрације, „у тајној операцији“ убијен од стране америчких специјалаца и ЦИА.

САД су због Бин Ладена увукли цео свет у рат против тероризма, а затим, наводно ухвативши и убивши „главног терористу и великог злочинца Бин Ладена“, нису нашли за сходно да бар прикажу јавно Бин Ладеново мртво тело и учине га доступним међународној јавности. Свет је Американцима морао да верује на реч. Због свега тога, многи сматрају да убиства Бин Ладена није ни било, те да је Бин Ладен заправо својеврсни ЦИА агент.

Ево шта је Викиликс објавио на Твитеру:

Извор: Комерсант.рс

15 / 04 / 2017

Loading...


Саопштења, информације и предлоге за сарадњу можете слати на: desk@komersant.rs

Преношење текстова и осталих објављених материјала на другим онлајн издањима је дозвољено само уз писану сагласност редакције.

Сва права задржана. КОМЕРСАНТ ©