ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ: ИВАН ИВАНОВИЋ – КОМЕРСАНТ

ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ: ИВАН ИВАНОВИЋ

Иван Ивановић, председник Српског народног покрета Наши, истакнути српски националиста и један од најхапшенијих политичких активиста у Србији, у ексклузивном интервјуу за Комерсант.рс, говори о актуелној политичкој ситуацији, о Русији, о српској политици уопште…

Уопштено, како би у кратким цртама описали актуелну политичку ситуацију у Србији?

Аутократија под велом колонијалне демократије, која како то обично бива промовише вредности које обезвређују човека и грађанина, али и целокупни друштвени поредак. На делу су тенденције које прете да уруше темеље на којима почива наша држава. Зато је неопходно да у Србији дође до суштинских промена у сваком смислу, почевши од политике преко које ћемо имати механизме за обнову целокупних друштвених прилика.

Који термин би био најадекватнији за опис глобалне политичке ситуације и стања у свету?

Апокалипса у најави или дехуманизација у акцији.

Протести… Како их Ви видите?

Протести су оправдани са становишта обичног човека, грађанина Србије, обесправљеног, осиромашеног и изманипулисаног. Међутим, први протест који је започео као скуп незадовољних студената и грађана, претворио се у нешто сасвим друго и сви људи који излазе на улицу вешто се манипулишу и користе за остваривање циљева појединих интересних група. Пре свега, мислим на либерално-грађанско политичке опције и кругодвојкаше, који се гаде на сам помен традиционализма, родољубља и духовности…

Наше незадовољство према садашњем режиму не сме бити искоришћено за урушавање државе од стране људи попут Саше Јанковића, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића, који су отворени експоненти западних агентура и амбасада. Ако узмемо у обзир да се свакодневно врши борба ко ће преузети протесте, да се на челу колоне налазе разне анархистичке групе попут Маркс21 и Анархо синдикалаца, те да се у колони налазе људи попут Сташе Зајовић из Жена у црном и осталих перјаница НВО сектора, сасвим је јасно да су протести добили једну другу димензију.

Највећи проблем је што многи учесници протеста то не примећују и све те наводе сматрају режимским блаћењем. Подсетио бих све нас, на чувени говор Слободана Милошевића пред други круг избора 2000. године, до којег није дошло због насилне револуције која се догодила, који је до танчина објаснио шта ће се догодити са Србијом… Сви су му се смејали. А сада је тај говор малтене пророчки, и често га можемо видети у медијима и како га многи политички аналитичари цитирају. Не бих желео да нам се тако нешто поново догоди. Рушењем система и институција, не руши се режим, него држава.

Саша Јанковић најављује политички покрет. Глупирање „сатераног у ћошак“ или херојска борба за Србију?

Саша Јанковић покушава да свој изборни резултат преточи у нешто конкретно. А то је његова жеља да постане лидер про-западне опозиције. Саша Јанковић је рецидив круга двојке и у идеолошком смислу не постоји ниједан сегмент у којем бих могао да се сложим са њим. Почевши од националних и економских, па све до културолошких питања. Духовност намерно изостављам, јер њих посматрам као Богоборце, који би се радо обрачунали и са СПЦ, ако им се укаже прилика.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...