НОВИ ЛОВ НА АСАДА: Запад опет на теми „хемијски напади“

СИРИЈА – Данас се десио стравичан хемијски напад у провинцији Идлиб и реч је о удару из ваздуха, саопштио је изасланик УН, Стафан де Мистура. Реч је о десетинама убијених људи, наводе медији.

После низа медијских манипулација и лажних оптужби на рачун Башара ел-Асада, али и на рачун Русије, тешко је и данашње догађаје не посматрати као континуитет те кампање. Фокс Њуз то отворено и пише, тврдећи да „Русија и Сирија настављају коришћење хемијског оружја упркос упозорењима УН-а“.

Главни циљ западних моћника, глава Башара ел-Асада, председника Сирије, мора бити спроведен уколико Запад жели да себе опере од сарадње са „умереном опозицијом“ за коју се показало јасно да је заправо испостава Исламске државе која је имала пресудан утицај на тзв. побуњеничке струје у Сирији.

Подсећамо, до које мере Америка има утицаја на џихадисте Исламске државе и друге радикалне фракције, показује и то што је Лавров отворено говорио о томе, у више наврата агрументима и доказима огољујући те везе.

Ово није први пут да се Асад оптужује за хемијско оружје, а кампања која данас отпочиње везана за хемијске нападе у Сирији који су, наводно, спроведени ударима из ваздуха у провинцији Идлиб, у месту Кан Шеикун, и у којој се Асад унапред осуђује, сигурно је нова олуја и у односима Русије и САД-а.

Извор: Комерсант.рс

Loading...