НАПАД РУСОФОБИЈЕ: Погледајте шта је Билт објавио о Русији!

ШВЕДСКА – Карл Билт, бивши шведски дипломата и један од кључних људи у Билдерберг групи, познат иначе по веома агресивној русофобији, јуче је опет имао антируски испад и то на Твитеру.

Наиме, он је објавио фотографију на којој је руски цар Николај Други Романов са руским генералима, те написао у свом препознатљивом русофобском маниру, веровали или не, следеће: „Пре једног века: Цар Николај Други је абдицирао. Прва фаза руске револуције. Распад империје. Хаос. 1917# УЖИВО“.

Романов је абидицирао 02. марта 1917. године, а Билт се сећа ових трагичних догађаја, који су били увод у мученичку смрт светог руског императора и његове породице, готово слављенички, очигледно прижељкујући репризу. Не постоји други контекст у којем се ово да схватити другачије када је Билт у питању.

Један од челника Билдерберг групе, отворени русофоб и заговорник антируског правца глобалне светске политике, Карл Билт, више не успева ни да прикрије какве манијакалне димензије достиже његова патолошка мржња према свему што је руско.

Антируска пропаганда узима своје жртве и у Србији, па је тако и председнички кандидат Саша Јанковић био у фокусу медија због русофобских испада, коришћења термина попут „руска губернија“ и отворене намере да нарушава резолуције народне скупштине, као и уставне принципе, законске одредбе и декларацију о стратешком партнерству са Русијом.

Извор: Комерсант.рс

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!