ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ: БОШКО ОБРАДОВИЋ – КОМЕРСАНТ

ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ: БОШКО ОБРАДОВИЋ

У ексклузивном интервјуу за Комерсант, председник Двери и председнички кандидат, Бошко Обрадовић, говори о Србији, о глобалним политичким променама, новим трендовима у Европи, сарадњи са Русијом, са Европом и остатком света, решењима и начинима политичког деловања, о политици Двери и о својој кандидатури за председника Србије…

Многи предвиђају да ће 2017. година бити година великих историјских промена, како због Трампове победе, тако и због Брегзита и стварања нове политичке сцене у Европи. Како Вама све то изгледа, верујете ли да би водеће светске силе могле наћи заједнички језик и покренути својеврсну „еру мира и разумевања“?

Нови свет се рађа и у 2017. Данас Срби могу да пронађу своје место у новом договору нове Америке, нове Европе и Русије. То годинама сањамо.

Политика Двери је победничка политика на европском и светском нивоу. Наше време долази и председнички избори у Србији су почетак великих политичких промена, а Двери су носиоци тога. Издржали смо велике нападе и увреде, а сада треба храбро, да те геополитичке промене донесемо на председничким изборима. Ко је веровао да ће Британија изаћи из ЕУ и да ће Трамп победити у САД? Зашто се то не би десило и у Србији?

loading...

Многи потцењују моју председничку кандидатуру, али ми ћемо бити за све њих шок, као најмодернија европска и светска политика у Србији.

На геополитичком столу се одиграва нова велика прерасподела карата. Да ли у тој прерасподели Србија има чему да се нада, а да ли има и нешто од чега треба посебно да страхује!?

Погледајте раст родољубивих покрета широм Европе који се противе даљим диктатима из Брисела, нарочито због мигрантске кризе и све лошијег економског положаја европских народа. Проруски кандидат Радев је победио у Бугарској, исто Додон у Молдавији.

Орбан је отерао ММФ и неке мултинационалне компаније као нпр. ”Монсанто” да би заштитио домаћи економски и национални интерес. У Француској су велике шансе за Марин Ле Пен, у Аустрији је све јача Слободарска партија Аустрије, у Немачкој – Алтернатива за немачку осваја гласове Немаца. Све су то сигнали да се Европа мења, да се свет мења.

Србија увек треба да се нада, а политика је поље могућег. Много зависи од нас самих колико паметну и мудру политику водимо.

Тренутно, ми немамо државну политику и стратегију, већ се самопонижавамо до изумирања свих прерогатива државности у свим институцијама државе, почев од Народне скупштине па на даље. Неко је то осмислио за нас, али Двери им то неће дозволити.

Треба највише да страхујемо од самих себе: да у нашем народу не надјача похлепа, бахатост и равнодушност. А то нам се намеће кроз друштвени систем у чијем је центру профит, а не човек. Ми хоћемо да направимо антропоцентричну државу, државу која постоји у интересу грађана, а не тајкуна, ММФ-а, Светске банке, бахатих политичара, наркодилера…

Шта је оно што би се могло очекивати да буде главна промена у односу Европе и Европске Уније наспрам Србије и видите ли можда које европске државе би могле да буду прве које би направиле заокрет у политици наспрам Србије, на првом месту по питању Косова и Метохије?

Европска унија је прошлост. Она се распада на наше очи и ја све време вичем из свег гласа да се оканемо даљег погубног пута у ЕУ, на којем смо пуних 16 година. И ево, само што нисмо, и ево за две године! Слушамо ту мантру од свих режима од 2000. на овамо. Комесари ЕУ су рекли да пре 2025. немамо чему да се надамо. Ми у Дверима верујемо да ЕУ до тада неће ни постојати.

Све време апелујемо и опозиционо наступамо да укажемо да досадашњи пут Србије у ЕУ није донео ништа добро. Напротив. Па нећемо ваљда бити последњи еврофанатици у Европи, као што смо били последњи комунисти у бившој СФРЈ? Очекујем да ће многе европске државе, чим скину баласт бриселске администрације са врата, променити став по питању Косова и Метохије у правцу интереса Србије и бољих билатералних односа.

Може се рећи да тзв. евроазијски блок убрзано унапређује свој статус у Србији, на првом месту као војни савезник. Министарство одбране је најавило чак и могућност куповине ракетног система С-300 у мају. Како видите потезе актуелне владе Србије на овом пољу!?

Свака озбиљна држава која жели да то и остане мора да има јак и уређен систем одбране. На жалост, наш тренутно није такав, јер се од 5.октобра 2000. растаче и обесмишљава. Двери су прве покренуле иницијативу да се врати обавезно служење војног рока са нешто краћим периодом од 3 до максимално 6 месеци, што је више него довољно да се прође обука.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...