ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ: др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – КОМЕРСАНТ

ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ: др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ

У ексклузивном интервјуу за Комерсант.рс, председник Српске радикалне странке и кандидат за председника Републике Србије, др Војислав Шешељ, говори о предстојећим председничким изборима, о актуелном стању у Србији и свету, о Брегзиту и Доналду Трампу, о Републици Српској и Црној Гори…

Ушли смо у 2017. годину. Можете ли нам рећи по чему ћете памтити протеклу годину и шта је Ваша највећа нада у овој?

Протекла година је значајна због великих промена на глобалном нивоу. Брегзит и победа Доналда Трампа на изборима у Америци добар су знак Европска унија на сигурном путу нестајања и да ће Србија бити ослобођена притисака којима наши режими нису одолевали од 2000. године до данас.

Памтићу 2016. годину и по томе што се Српска радикална странка вратила у Парламент и што смо у потпуности реконструисали страначке одборе.

Кандидујете се за председника Србије. Која ће бити Ваша основна порука грађанима у председничкој кампањи?

Централна отаџбинска управа Српске радикалне странке још у мају прошле године одлучила је да будем кандидат за председника Србије. Моја кандидатура, потом и победа, вратиће достојанство Србији и српском народу. Србији је потребан образован, паметан, достојанствен и председник спреман да се жртвује. Председник који ће у оквиру Уставних надлежности на својеврстан начин контролисати рад Владе и Народне скупштине.

Учинићу све да Србију што је могуће тешње повежем са традиционалним пријатељима, пре свега Руском Федерацијом. О свему томе ћу говорити грађанима у кампањи. Понуда грађанима биће Евроазијска унија, коју једино Српска радикална странка и ја заступамо и Европска унија, коју заступају сви остали кандидати.

Ваша подршка Трампу у његовој предизборној кампањи је имала јаког одјека у Америци и о њој су писали водећи амерички листови и медији. Мислите да би Трамп могао направити велики заокрет и у политици на Балкану!?

Подржао сам Трампа јер је осудио бомбардовање Србије и показао да је спреман да нормализује односе са Русијом. Верујем да ће се ускоро десити састанак између Владимира Владимировича Путина и Доналда Трампа и тек после тога ће бити јасно какав ће бити однос Америке према Србији и земљама Балкана.

Верујем да ће притисци Запада бити знатно смањени и да више неће бити насртаја на наш територијални интегритет. Пријатељски и братски став Русије већ имамо па да видимо како ће се даље одвијати односи између две велике силе.

А Европа? Ове године следе избори у Француској, Немачкој, Италији… већ у марту су у Холандији. Да ли би ускоро могли бити сведоци нпр. првих повлачења признавања независног Косова од стране неких европских држава?

Европа је почела да се распада и бесмислено је што власт у Србији и даље иде тим такозваним европским путем од чега нико у нашој земљи нема користи. У многим европским државама победиће националне партије и свакако се од њих може очекивати више разумевања за решавање великих проблема на Косову и Метохији. Да ли ће и када ће доћи до повлачења признања независном Косову, видећемо.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...